Şanlıurfa’da S.P. ve B.P. çifti, 13 yıl süren bebek sahibi olma çabalarının ardından 24 Ağustos 2022’de tüp bebek yöntemiyle ikiz bebek dünyaya getirdi. İkizlerden biri, B., 47 gün boyunca annenin doğum yaptığı özel U.L. Hastanesi’nde kaldı. 9 Ekim 2022’de babası S.P., hastaneden aniden bir telefon alarak “gelip çocuğu alabilirsiniz” bilgisini aldı. Ancak bebeği teslim aldığında, saçları kazıtılmış, kafasında birçok damar yolu açılmış ve bacağı mosmor bir şekildeydi. Bunun üzerine aile, durumu Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirerek, şüpheliler hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
“Sapasağlam ve sağlıklı olarak hastanede bıraktığı mağdur bebek B.’nin saçları kazıtılmış, kafasında bir çok damar yolu açılmış olduğunu keza bebeğin bacağının mosmor olduğunu görmüştür. Doğum ve bebekle ilgilenmiş olan doktorlarını yani Dr. İ.Y.’yi görmek istediğini belirtmiş ancak ne kadar ısrar etse de doktor kendisiyle görüşmemiş olup hemşireler adeta müvekkili hastaneden kovmuştur. Pazar günü bebeği teslim alan aile bebeğin sürekli ağladığını adeta baygınlık geçirdiği görünce pazartesi günü apar topar özel Metrolife hastanesine gittiğinde büyük bir şok yaşamışlardır.
Zira dosyaya sunduğumuz evrak ve yine dosyaya sunduğumuz CD incelendiği takdirde mağdur bebek B.’nin bacağının dizden itibaren kırıklarla dolu olduğu öğrenilmiştir. Keza bebeğin vücudunun bir çok yerinde ezilme benzeri izler olup bebeğin şu an için durumu içler acısıdır. Yine Bebeğin saçlarının traş edilmesi ve damar yolları açılması, bir çok kelebek izi bulunmasıyla ilgili bebeğin kafasında, kafatasında veya başka sorunlar olduğunu da tahmin etmiş olup 16 Ekim 2022 tarihine kafası ve kafatası kontrolü için randevu almıştır. Müvekkil baba S.P. günlerdir Özel U. L. Hastanesi’ ni aramasına bebeğine ne yapıldığını öğrenmeye çalışmasına karşılık kesinlikle bilgi verilmeyip telefonlar her defasında yüzüne kapatılmaktadır.
Doktorların ve hastanenin en önemli yükümlülüğü olan aydınlatma yükümlülüğüne aykırı davranılmış olup bir babanın yeni doğmuş bebeğinin nasıl bu hale geldiğine ilişkin hiçbir bilgi verilmemiştir. Yukarıda açıkladığımız tüm bu nedenlerden dolayı şüpheli- şüpheliler hakkında; ilgili suçlardan soruşturma yürütülmesini ve kamu davası açılmasını isteme gereğimiz hasıl olmuştur. Dolayısıyla şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.” Ailenin suç duyurusunun ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’na yazı yazarak şüpheli sağlık çalışanları hakkında soruşturma izni istedi. Sağlık Bakanlığı, 11 Temmuz 2023 tarihinde “olayda şikayet edilenlerin işlemlerinde bir kusur bulunmadığı” gerekçesiyle soruşturma izni vermediğini bildirdi. Bakanlığın soruşturma izni vermemesi nedeniyle Savcılık, 30 Nisan 2024 yılında dosyanın kamu adına işlemden kaldırılmasına karar verdi.