Gazeteabc/ Haber: Adiviye ElbaşBursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ‘Atatürk Kapalı Spor Salonunun’ temel atma töreni gerçekleşti.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir: “Atatürk Spor salonu ve Atatürk Stadı, hepimizin gençliği ve çocukluğunun geçtiği dönemlerden biriktirdiği büyük hafızalar ve anılarla doludur. Atatürk’ü kaybettik; ancak en azından Atatürk Kapalı Spor Salonu’na yeniden kavuşuyoruz. Bu durum, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda temelini atıyor olmak açısından ayrı bir gurur ve mutluluk vericidir. Buraya emek veren, projelerine katkıda bulunan, işine özveriyle yaklaşan bürokrat arkadaşlarımıza ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın:“Atatürk kapalı spor salonunda Bursalıların pek çok hatıraları vardır. Benim de var. Mehmet Okur’da burada oyak Reno’da oynarken böyle incecik sıska haliyle defalarca burada izledik. Atatürk Kapalı Spor Salonumuz Bursamıza kazandırıldığında bu arkada oturan gençlerden Bursamızın gençlerinden Mehmet Okur’lar başka büyük Sporcular çıkmasını temenni ediyoruz. Tofaş‘ın Avrupa kupası finalleri burada izledik. Maçlarını takip ettik. Anılarımız burada. Atatürk Stadyumu yıkıldı 16 Mayıs 2010’da. O anılar da maalesef burada kalabilirdi ama olmadı. İnşAllah Atatürk Spor salonu yeniden hayata geçtiğinde sanırım 5016 kişilik yeri ile o kalabalıkla yeni gençlerin yeni yıldızların Türkiye’de ve dünyada adını duyuracağı güzel bir salon olur diyorum emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Gerçekleşen törende konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bugün milletçe gururla kutladığımız 19 mayıs bayramında bursamızın adına tarihi bir günün coşkusu içerisindeyiz. Ulu önderimiz Atatürk’ün bağımsızlık ateşini yaktığı bu anlamlı günde Atatürk spor salonunun temeli atmakla gururunu yaşıyoruz. Biz Atatürk’ün açtığı yolda çağdaş ve modern bursa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temeli atacağımız spor salonu bu günün öneminden biridir. Atatürk spor salonu spora verdiğimiz önemin en güçlü yansımasıdır. Bu tesis uluslararası sporlara ev sahipliği yapacağı yeni bir alandır. Bu spor salonu gençlerin dostluklar kuracağı yuva olacaktır. Bu proje başlangıçta üç bin seyirci kapasiteliydi. Bu yapacağımız tesis 5016 kişilik yer olacaktır. Kentimizin ulusal ve uluslararası düzeyde ev sahipliği yapacağı gücü ele alırsak biz kapasiteyi 5016 ya çıkardık. Böylece uluslararası spor etkinliklerinde bursa öne çıkan kent olacak. 5016 seyirci kapasitesi ile basketbol ve spor lig maçlarına kadar çeşitli sporlardan kültürel buluşmalara kadar sosyal ve kültürel eleştirilere uygun olacak. Salonumuz modern mimarisi ile Atatürk’ün adına yarışır bir yapıya dönüşecektir. 18 bin metrekarelik 8 bin metrekarelik kare alanı ile hedefimizi 2 yılda tamamlayarak 2027 yılının 19 mayıs’ında salonumuzu açacağız. Projemiz çok kapsamlıdır. Sosyal hayatın önemli bir parçası haline gelicek bir tesis olacaktır. Spor salonumuzun çatı kısmında güneş enerji sistemi ile donatılarak enerji kullanılacaktır. Yağmur sularını toplayıp geri dönüştürmek bu salonda olacaktır.
Birileri zaten bir kaç gündür söylüyor. Daha önce temel atılmıştı tekrar atılıyor. Bu temel seçim üstü atılan bir temeldir. Aynı zamanda tamamen o gün seçim üstü hızlıca yapılmış ve 3 bin kişilik salonun temelini atıyor. Biz göreve gelirsek hemen durduracağız ve kapasiteyi arttıracağız dedik. 14 Mart’ta atılan bu temel temel değildir. Burada bursalılar kandırıldı. Yine birileri yine eleştiriliyor ya o proje spor totonun 100 bin lira harcayarak bir proje. Spor totonun yaptığı bir çok proje var. Çekirge havuzlu park. Orası il spor müdürlüğüne geçti. Belediye parası harcadık ve vakanlığa gitti. Şunu söylemek istiyorum burada spor totonun hiçbir hükmü yoktır hepsi belediyenin parasıdır, Bursalıların parasıdır. Burada bir çoğumuzun hikayesi var. Bu salon 1972’de yapılan bir salondur. Bu salonun hikayesi yok. 3500 kişilik salonu yıkıp 1000 kişi yapacaksınız ve tepki üzerine 3000 yaptınız ama biz belediye bütçemizi aşarak 5016 kişilik salonu inşaa ediyoruz. Bursaya yakışan bu. Bursada yıldırım bölgesinde 4-5 bin kişilik ve stadyum yapmak için yer arıyoruz. Biz yakın zamanda bunu da tapacağız. Biz spor kenti, eğitim kenti, kültürün kenti oluşturmak zorundayız. Biz Bursalıların ne istediğini biliyoruz. Biz Bursalılara ne yapacağımızı biliyoru. Biz bu projeyi katılımcı anlayışımız ile yapıyoru. Bu salon gençlerimiz ve gençlerimizin geleceği için yükselecektir.
Şimdi hedefimiz, hazırlıklara başlayan arkadaşlarımızın uzun süredir çalıştığı kapalı tribün kısmını tekrar inşa etmek. Bunun yanı sıra, altına Bursaspor müzesini yapmayı ve yanına da Bursaspor ürünlerinin satılacağı bir mağaza açmayı planlıyoruz. Bursalılara bu projeleri teslim etmek istiyoruz. Hikayelerimizi hatırlamak önemlidir; çünkü bu kentte birçok tesis ortadan kaldırıldı. Kaldırılma sebeplerinin neler olduğunu biliyor musunuz? Bu tesisler, hikayelerimizi ortadan kaldırmak için kapatıldı. Spor salonları, stadyumlar ve daha birçok tesis örnek verilebilir. Ancak hepsi, bizim hikayelerimiz içinde yer alıyor. Nasıl ki Bursaspor’un maçını çocukken merdivenlerden izlediysek, Bursa sevdamız o günden beri aynı şekilde devam ediyor ve devam edecek.Bu anlamda biz Bursa’yı da seviyoruz, Bursalıları da. Bursalıların huzuru ve güveni bizim için önemlidir. Bursalı gençlerin geleceğe güvenle bakması, bizim en büyük arzumuz ve desteğimizdir. Bu çabayı gösteriyoruz. Özellikle bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda bunu vurgulamak istiyorum: Sevgili gençler, sizler bizim için çok değerlisiniz.” dedi.